Protikorupční linka

Protikorupční linka: Klíčový Nástroj v Boji proti Korupci v České republice

Protikorupční linka je významným příkladem úspěšného nevládního a plně automatizovaného systému, který funguje ve veřejném zájmu občana České republiky bez jakékoliv asistence státu, lobbistů, velkých obchodních korporací, oligarchů či organizovaných mafií. Za 15 let své existence Protikorupční linka obdržela desítky tisíc podnětů od občanů a prokázala svou odolnost vůči obchodním útokům a politickým mafiánským uskupením, která se často skrývají za fasádou legitimních politických stran.

Protikorupční linka odkrývá skutečnost, že nejzávažnější trestní činnosti často probíhají ve spolupráci s politickými představiteli státu a velkými bankami, které přesouvají obrovské sumy peněz do daňových rájů. To vše, zatímco obyčejným občanům jsou blokovány podezřelé transakce v řádu desetitisíců.

Nově implementovaný systém Protikorupční linky přináší inovativní nástroje pro boj s trestnou činností, která byla v minulosti téměř nepotrestána. Protikorupční linka si klade za cíl efektivně zpracovávat všechna oznámení na podezřelé pachatele, a to bez ohledu na jejich sociální nebo ekonomický status. Systém je navržen tak, aby každému podání bylo přiděleno jednací číslo a informace byly předávány příslušným útvarům s maximální možnou účinností. Zároveň je důležité vyhodnocování účinnosti těchto útvarů, aby v případě potřeby došlo k předání případu jinému útvaru nebo médiím, která budou o dané problematice objektivně informovat veřejnost.

Systém protikorupcnilinka.cz má potenciál stát se jedním ze základních pilířů snižování trestné činnosti v České republice. Díky aktivnímu zapojení občanů lze očekávat budování navazujícího zpravodajského serveru, který bude pečlivě informovat o zajímavých kauzách, často záměrně opomíjených velkými mediálními domy v zájmu ochrany jejich vlastníků.


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *